Erden Sakarya'nın Iğdır Emniyet Müdürlüğünde Görev Ataması

Erden Sakarya, Türkiye'nin iç güvenliğiyle ilgili kritik bir role sahip bir isim olarak öne çıkıyor. İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü'nde uzun yıllar deneyime sahip bir Hukuk Danışmanı olarak görev yapmış ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzasıyla yayınlanan kararnameyle İl Emniyet Müdürü Dr. Oğuzhan Yonca merkeze alınırken, yerine Erden Sakarya

Erden Sakarya kimdir?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan deneyimli Hukuk Danışmanı Erden Sakarya, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nden Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans mezunu olan bir hukukçu olarak kamu güvenliği endüstrisinde uzun yıllara dayanan bir çalışma geçmişine sahiptir.

Sakarya'nın kariyeri, önceki görevlerinden biri olan İçişleri Bakanlığı-TNP'deki Emniyet Müdür Yardımcılığı Kars Bölge göreviyle başladı. Bu görevi sırasında organize suçlarla, terörle, narkotikle, yasa dışı insan ve göçmen kaçakçılığıyla, siber suçlarla ve güvenlikle mücadele konularında sorumluluk üstlendi.

Ayrıca NATO bünyesinde, Afganistan'da görev yapan Uluslararası Danışma Ekibi içinde Kıdemli Danışman olarak görev yapmış ve polis alımı, eğitimi, kariyer yolu gelişimi, toplum polisliği gibi konularda önemli katkılarda bulundu.

Iğdır il emniyet müdürlüğü görevine atanan Erden Sakarya, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nden Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans mezunu deneyimli bir Hukuk Danışmanıdır. Sakarya, kolluk kuvvetleri, noterlik, Microsoft Excel, kanıt toplama ve Microsoft PowerPoint konularında uzmanlaşmış, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde önemli görevler üstlenmiş bir hukukçu olarak biliniyor.

İçişleri Bakanlığı-TNP'deki Emniyet Müdür Yardımcılığı Kars Bölge görevinde organize suçlarla, terörle, narkotikle, yasa dışı insan ve göçmen kaçakçılığıyla, siber suçlarla ve güvenlikle mücadele konularında sorumluluk üstlenen Sakarya, aynı zamanda NATO bünyesinde Afganistan'da görev yapan Uluslararası Danışma Ekibi'nde Kıdemli Danışman olarak da görev yaptı.

İçişleri Bakanlığı'nda Hukuk Danışmanı olarak görev aldığı dönemde hükümetten intikal eden her türlü sözleşme, ihtilaf veya yönetmelik konusunda hukuki yardım sağlamış ve personel arasındaki ihtilafları müzakere etti.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.