En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olacak

Hükümet, emeklilere yönelik bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sunmuştur. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş tarafından duyurulan teklif, 16 maddeden oluşmaktadır. En dikkat çeken düzenlemelerden biri, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesidir. Bu düzenlemenin, SGK, Bağ-Kur ve EYT dahil olmak üzere 11 milyona yakın emekliyi kapsayacağı ve 7 bin 500 TL'nin altında emekli aylığı alanların da faydalanacağı belirtilmektedir. Bu değişikliğin 6 milyon kişinin maaşını 2 bin TL'ye kadar artırması beklenmektedir. Bu teklif, emeklilere yönelik önemli bir adım olarak görülmekte ve emeklilerin yaşam standartlarını yükselteceği düşünülmektedir.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliler için planlanan zam düzenlemesiyle ilgili olarak torba teklifin TBMM'ye sunulmasıyla birlikte açıklama yaptı.

TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifi, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi ve geçici işçilere kadro verilmesi gibi düzenlemeleri içeriyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BU KONUYU BİTİRİYORUZ

Elitaş, yasa teklifinin 16 maddeyi kapsadığını ve en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

7 BİN 500 TL ÜZERİ MAAŞLAR AYNI OLACAK

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "Diğer emeklilerin maaşlarında herhangi bir değişiklik olacak mı?" sorusuna cevap vererek, 7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emeklilerin maaşlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını vurguladı.

Elitaş ayrıca şunları kaydetti:

Bugün sunacağımız yasa teklifi, 16 maddeden oluşuyor. Teklife göre en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olarak belirlenmiştir. Bu düzenlemeden, SGK, Bağ-Kur ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) dahil olmak üzere, 7 bin 500 TL'nin altında emekli aylığı alan tüm emekliler yararlanabilecek.

Yasa teklifimizden yaklaşık 11 milyon vatandaşımız faydalanacak. Bu düzenleme kapsamında, yaklaşık 6 milyon emekli ise 2 bin liraya yakın bir artışla emekli maaşı alacak. Ayrıca, emekli maaşı 7 bin 500 TL'nin altında olan herkes, artık 7 bin 500 TL'ye yükselecek.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.