Emniyete ait helikopter düştü: 2 pilot şehit oldu

Gaziantep’te Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bir polis helikopteri, Nurdağı ilçesindeki kırsal bir alanda düştü. Kazada, helikopterde bulunan iki pilot hayatını kaybederken, bir teknisyen de yaralandı. Kaza sonrası bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Şehit pilotların cenazeleri ve yaralı teknisyen, Gaziantep Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Kaza, dün akşam saat 22.49 sıralarında meydana geldi. Hatay Havalimanı’ndan Gaziantep Havalimanı’na gitmek üzere havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı’na ait EM 708 kuyruk numaralı helikopter, Nurdağı ilçesine bağlı Kartal köyü yakınlarında bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradı. Helikopterden alınan son sinyalin ardından, bölgeden bir helikopterin düştüğü ihbarı geldi. İhbar üzerine bölgeye polis, jandarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Ekipler, yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta helikopterin enkazına ulaştı.

Ekiplerin yaptığı incelemede, helikopterde görevli Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk’ün şehit olduğu, bir teknisyenin de yaralandığı tespit edildi. Yaralı teknisyene ilk müdahale olay yerinde yapıldıktan sonra, ambulansla Gaziantep Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Şehit pilotların cenazeleri de enkazdan çıkarılarak aynı hastaneye gönderildi. Kaza bölgesi jandarma ekipleri tarafından güvenlik çemberine alındı. Uzman ekipler, kaza nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

KAZA HABERİNİ BAKAN YERLİKAYA VERDİ

Polis helikopterinin düştüğü haberi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sosyal medya hesabından paylaşıldı. Bakan Yerlikaya, yaptığı paylaşımda, kaza sonucu iki pilotun şehit olduğunu ve bir teknisyenin yaralandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

“Milletimizin başı sağ olsun. Bu akşam Gaziantep Havalimanına gitmek için Hatay Havalimanından havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM 708 kuyruk numaralı helikopterimiz, Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğramıştır. En son saat 22.49’da Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezinin temas ettiği helikopterimizde bulunan 2 pilotumuz şehit olmuş, teknisyenimiz yaralanmıştır. Kahraman pilotlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, Aziz Milletimize ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı âli olsun. Yaralı polisimize acil şifalar diliyorum.”

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.