Emek ve Özgürlük İttifakı, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Aday Çıkarmayacak

Millet İttifakı'nın 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rakip olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesinin ardından, gözler Emek ve Özgürlük İttifakı'na çevrilmişti. İttifakın seçimler için aday çıkarıp çıkarmayacağı merak edilirken, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ittifakın aldığı kararı açıkladı.

Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs seçimleri için aldığı kararını açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağız" şeklinde konuştu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ MESAJI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuşmasından satır başları şu şekildedir: Özgür tartışmaların ve şeffaf diyalogların yapılabildiği günleri özlediğimiz ve talep ettiğimiz bir dönemdeyiz. 15 Mayıs sabahı umutla uyanacağımıza inanıyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı, tüm ezilenlerin sözcüsü ve gençlerin özgür yaşamının güvencesidir. Kadınların yok sayılmasına asla izin vermeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Kadınların siyasette eşit temsil edilmesinin en güçlü savunucusu olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Ayrıca, İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koyma sözü veriyoruz.

OLDUKÇA KARARLIYIZ, ADAY ÇIKARMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Ülkede demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gerçekleşmesi için bu iktidardan hesap sormak için son derece kararlıyız. Bu nedenle, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağız.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.