Hep söylerim Iğdır’ın adı büyük ama fiziki olarak çokta büyük bir il değildir

Hep söylerim Iğdır’ın adı büyük ama fiziki olarak çokta büyük bir il değildir.

Iğdır’ın yanı başında bulunan Ağrı Dağı kadar büyük yüreği olsa da, seçilmişleri ve atanmışları ne hikmetse gün saymayı daha çok tercih ediyorlar. Etliye sütlüye karışmadan tribünlere oynayıp günlerini gün etmeyi, devletin parasını keyfi keder harcamayı marifet sayar, bu arada ‘Vatan Millet Sakarya’ narası atıp reklam yapmayı da ihmal etmezlerdi.

Sözüm meclisten dışarı atanmışlar içerisinde en yenisi Vali/Başkan Sayın Hüseyin Engin Sarıibrahim’dir. Kendileri henüz daha Iğdır’a yeni gelmişlerdir. Iğdır’ı tanımaları, sorunları vakıf olmaları, hizmet startını vermeleri elbette biraz zaman alacaktır.

Ama Iğdır’ın yüreği kadar büyük Ağrı Dağı’ın zirvesi Iğdır sınırlarındayken, Ağrı İli sınırlarına dahil edileli bir hayli oldu. Yani artık Ağrı Dağı’nın çoğunluğu bizde değil, Ağrı ilindedir. Ama eminim ki birçoğumuzun bundan haberi bile olmamıştır.  

Ağrı Dağı’nın sınırları değiştirilirken o gün ki yöneticilerin elbette bu işlere zaman ayıracak vakitleri yoktu. Onların çok işleri vardı(!) Yaptıkları harcamaları, aldıkları huzur haklarını, işe gitmeden aldıkları döner sermayeleri, adam kayırmaları, giderayak birilerini ödüllendirmeleri, gideceği son gün bile yapacağız, edeceğiz demekle meşgullerdi.

Vali/Başkan Hüseyin Engin Sarıibrahim, bu işlerin dışında, ancak etrafına dikkat etmeli. Unutulmasın ki bu ülkede Cumhurbaşkanının, Genel Kurmay Başkanın emir subayları, ülkenin kritik birçok noktasında sinmiş FETÖCÜ ve PKK’lı teröristler deşifre olmuşlardı.  

Yani tedbirli olmakta yarar var.

ARSA SATIŞ İHALELERİ İPTAL OLDU

Iğdır’ın gündemini bir hayli meşgul eden 5 adet arsa satış ihalesi iptal edildi. Toplamda 110 milyona satışa çıkacak olan İl Özel İdarenin yeri ve yanındaki 4 parselle birlikte İl Tarım Müdürlüğünün eski yeri geçtiğimiz ay satışa çıkacaktı, ancak resmi gazetede ilana çıkılmadığı gerekçe gösterilerek iptal edildiği öğrenildi.

CEZA EVİ YIKILDI

Topçular mahallesine nefes kazandıran Iğdır Kapalı Cezaevi yeni yerine taşındığı için Iğdır Valisi/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim’in talimatıyla yıkıldı. Ortaya çıkan geniş ve ferah alan bölge halkını mutlu etti.

Kısa sürede park yapımı da bitirilirse Topçular mahallesi rahat bir nefes almış olacaktır.

IĞDIR BELEDİYESİ YIKILDI

Süleyman Demirel caddesi üzerinde bulunan ve kullanılmaz raporu verildikten sonra boşaltılan Iğdır Belediyesi hizmet binası, alt kattaki mülk sahipleri ile de anlaşıldıktan sonra yıkımına karar verildi ve yıkım işlemi başlatıldı. Vali/Başkan Sarıbrahim en kısa sürede yeni hizmet binasının bitirilerek hizmete sokulacağını açıkladı.

MERKEZ POLİS KARKOL TAŞINDI

Iğdır’ın simgesi haline gelen Merkez Polis Karakolu eski MİT binasına taşındı. Şehir Merkezinde ki Merkez Polis karakolunun da bu günlerde yıkılması bekleniyor.

İÇMİ SUYU VE KANALİZASYON İHALE EDİLDİ

Iğdır’ın en önemli sorunlarından birisi olan Kanalizasyon ve arıtma  sorununun çözmek için Avrupa hibe fon desteği ile başlatılan 15 yıllık çalışmalar nihayet neticeleniyor.

Iğdır’ın tamamının içme suyunu İller Bankası Kredisi, Avrupa hibe fonu ile de kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturmak için ihaleler yapıldı. İşi alan firmalar eş güdüm eşliğinde  Iğdır’a gelerek şantiyelerini kuruyor. Yakın zamanda şehrin yolları kazılmaya başlanılacak.

Ayrıca Iğdır’ın arıtma tesisi ihalesi de yapılmış, atık su ve kanalizasyon arıtma tesisi için de ihale yapılmış ve yüklenici firma şantiyesini kuruyor.

MİLLET BAHÇESİNİN İHALESİ YAPILDI

Hakveyis göleti olarak bilinen millet bahçesinin ihalesi yapıldı. Yüklenici firmanın kısa sürede işe başlayacağı açıklandı. Hakveyis göleti (Millet bahçesi) bittiğinde Hakveyis mahallesi etrafında ki Emlaklar değerlenecek ve şehrin çehresi değişecektir.

BETON DUVARLAR KALDIRILDI

Terör olaylarının artması sebebiyle Polis ve Jandarma karakollarının önlerine konulan beton duvarlar Vali/Belediye Başkanı H. Engin Sarıibrahim göreve atanır atanmaz bu beton duvarları kaldırttı. Görüntü kirliliği yaratan duvarların kaldırılması aynı zamanda ülkemizin ve ilimizin de güvenli bir şehir olduğu imajı açısından doğru bir karar olarak görülmüştür.

Jandarma ve Mit hizmet binalarının önündeki yollarında trafiğe açılması gerekmektedir.

RUHSAT MUAMMASI HENÜZ ÇÖZÜLMEDİ

Iğdır Belediyesine Kayyum atamasının ardından İmar Müdürlüğünde başlatılan inceleme devam ettirilirken, yeni ruhsat verme işlemi de durduruldu.

Kayyum atandığı günden itibaren Iğdır’da henüz daha yeni ruhsat verilmediği ve bu durumdan iş insanları ile arsa sahiplerinin mağdur olduğu gözlemlendi.  

İnşaat işçileri Iğdır’da iş olmayınca batıya gitmeye başladı.

Bayram sonrası mesainin başlamasıyla bu sorunun giderileceği öğrenildi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri