Ekşi Sözlük’te şehitlere hakaret edenlere soruşturma

Sosyal paylaşım sitesi Ekşi Sözlük’te, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütlerine karşı yürüttüğü operasyonlarda şehit düşen askerlere yönelik suç ve suç unsuru içeren paylaşımlar yapanlar hakkında Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyada paylaşım yapan bir kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

Ekşi Sözlük, 25 Şubat’tan bu yana üç kez erişime kapatıldıktan sonra farklı alan adlarıyla faaliyete devam eden bir sosyal paylaşım sitesi. Site, son günlerde Türkiye’nin Irak ve Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı yaptığı operasyonlarda şehit olan askerlere ve ailelerine yönelik çirkin ve suç teşkil eden paylaşımlarla gündeme geldi.

Site kullanıcılarından bazıları, şehit haberlerinin ardından şehit babası hakkında “Sanki söyleyecek başka sözü var. Acılıymış, yastaymış… Ne diyebilir ki, ektiğimi biçiyorum mu diyecekti. Ölün, öle öle azalın, kurtulalım sizden. Acımasız mı geldi? Beter olmadıklarına dua etsinler.” gibi ifadeler kullandı.

Bu paylaşımların ortaya çıkması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekşi Sözlük’te şehitlere yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımları yapanlar hakkında resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 216. maddesinde belirtilen “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve 301. maddesinde belirtilen “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarından işlem yapılacağı bildirildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bazı sosyal medya sitelerinde şehitlerimize ve ailelerine yönelik çirkin ve suç teşkil eden paylaşımları yapanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup, ayrıca sosyal medyada paylaşım yapan bir kişi hakkında da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verilmiştir.” dedi.

İSTANBUL ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DA HAREKETE GEÇTİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da, Ekşi Sözlük’te 23 Aralık’ta Irak’ın kuzeyinde TSK tarafından gerçekleştirilen Pençe-Kilit operasyonları kapsamında şehit olan askerlere ve ailelerine yönelik “oğlum şehit oldu ne mutlu bana” başlığı altında suç unsuru içerdiği değerlendirilen paylaşım ve yorumları yapan hesaplara ilişkin soruşturma başlattı. Başsavcılık, yürütülen soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla gereken işlemlerin titizlikle sürdürüldüğünü duyurdu.

Ekşi Sözlük’teki şehitlere hakaret eden paylaşımlar, Türkiye genelinde büyük tepki topladı. Şehit aileleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, bu paylaşımları yapanları kınayarak, yargı önünde hesap vermesini istedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler