Dore Köyü dolayında gözaltına alınan Güney ile Sefa İl Jandarma Karakolu'na götürüldüler

Halis Güney İle İsa Sefa Edirne'de Gözaltına Alındılar. Edirne’de, İsa Sefa ile yerine kayyım atanan Iğdır Belediye Başkan yardımcısı Halis Güney dün akşam saatlerinde sınır dışına çıkmaya çalıştıkları iddiasıyla askerler tarafından gözaltına alındı. Dore Köyü dolayında gözaltına alınan Güney ile Sefa İl Jandarma Karakolu'na götürüldüler.

Bir tutuklama: Gözaltı işlemlerinin ardından Savcılığa çıkarılan Sefa, “propaganda”  ve ‘Sınır ihlali’ gerekçeleriyle tutuklanırken, Güney’in ise ifade işlemlerinin yarın yapılacağı ve Iğdır’da yargılandığı dosya ile birleştirileceği öğrenildi.

“Gözaltında Darp”

Müvekkillerinin darp edildiğini sosyal ağ hesabı üzerinden duyuran avukat Bünyamin İnce’nin Gazete Karınca’ya vermiş olduğu bilgilere göre darp edilenlerden biri Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Halis Güney. HDP’li Güney, belediyeye kayyum atandıktan sonra görevden alınmıştı.

Güney’in yanında ise Fransa’dan Türkiye’ye geldiğinde hakkında açılan “örgüt propagandası” soruşturması yüzünden ülke dışına çıkış yasağı getirilen İsa Sefa bulunuyordu. Avukat İnce, Güney ve Sefa’nın Doyran köyü sınırlarında yakalandıkları askerler tarafından şiddetli biçimde darp edildiğini anlattı.

Buradaki ekibin daha sonra Güney ve Sefa’yı İl Jandarma Komutanlığı teslim ettiğini belirten İnce, müvekkilleriyle yapmış olduğu görüşmeyi şöyle anlattı: “Her ikisinin de yurtdışı yasağı var. Gitmeye çalışıyorlar ancak suyu geçemiyorlar. Askerler yakaladıkları iki kişiye, ‘Vatan hainleri’ deyip darp etmiş. Sağlık kontrolünde darp edildiklerine dair bilgileri rapora işlettik. Vücutlarında ciddi morarmalar var.

Haber Tahir Kavri

Gözaltına alınanlardan İsa Sefa’nın avukatı Bünyamin İnce, 2 kişinin gözaltı sırasında darp edildiğini paylaştı. Av. İnce, “Sınır dışına çıkmaya çalışmışlar. Sınır dışına çıkmaya çalışırken, yakalanmışlar. Yakalandıklarında oradaki jandarmalar darp etmiş” dedi. Darp raporu ve durumu tutanak altına aldıklarını aktaran Av. İnce, suç duyusunda bulunacaklarını belirtti.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri