Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti açıklaması

Son günlerde Türk siyasetinde İYİ Parti'nin 6'lı Masa'dan çekilmesi ve ardından yaşanan gelişmeler oldukça tartışılan konular arasında yer alıyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı çıkması ve adaylık için Ankara ve İstanbul belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrı yapması, siyasi arenada gündem oluşturdu. Ancak Yavaş ve İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini açıkladılar. Bunun üzerine, Cumhur İttifakı ortağı BBP lideri Mustafa Destici, Akşener'e Cumhur İttifakı'na katılma çağrısı yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da konu hakkında açıklama yaptı. İşte, son günlerde yaşanan gelişmeler ve siyasi arenadaki yansımaları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti lideri Akşener'in 6'lı Masa'dan ayrılması hakkında açıklama yaptı. Erdoğan, "Bizim, başka partilerin masalarından kalkması veya dökülen taşları toplamak gibi bir derdimiz yok" sözlerini kullandı. Bu sözler, Erdoğan'ın İYİ Parti'yi Cumhur İttifakı'na katmak gibi bir düşüncesinin olmadığı şeklinde yorumlandı.

6'lı Masa'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdçaroğlu'nun adaylığına rest çeken İYİ Parti lideri Meral Akşener, masadan kalktı. Kendi adayını önermek için rest çeken Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu. Ancak Yavaş ve İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na tam destek verdiler ve Akşener'in önerisini reddettiler.

DESTİCİ CUMHUR İTTİFAKI'NA DAVET ETMİŞTİ

Son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından İYİ Parti'nin konumu belirsizliğini korurken, Cumhur İttifakı'nın ortağı BBP lideri Mustafa Destici'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Destici, "Artık İYİ Parti altılı masada değil. Kendi yoluna devam edebilir ya da Cumhur İttifakı ile hareket ederse bundan memnuniyet duyarız" ifadelerini kullandı ve Akşener'e çağrıda bulundu.

ERDOĞAN, AKŞENER'E Mİ GÖNDERME YAPTI?

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan da İYİ Parti'nin 6'lı Masadan ayrılması konusuna ilişkin bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Bizim dökülen taşları toplamak gibi derdimiz yok" ifadelerini kullandı. Bu sözleri, "Cumhur İttifakı'na İYİ Parti'yi almak gibi bir derdimiz yok" şeklinde yorumlandı.

BÖYLE OLACAĞINI AYLAR ÖNCESİNDEN SÖYLEMİŞTİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları belirtti: "Bu gelişmeleri aylar öncesinde tahmin etmiştik. 'Oturdular, konuştular ve dağıldılar' diyerek önceden söylemiştik. Bizim öncelikli derdimiz milletimizin can güvenliği ve refahıdır. Biz felaketin ortasında olan vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Toplantı halindeyken de bu konuları görüşüyorduk. Çünkü bizim önceliğimiz bu felaketin yol açtığı yıkımı nasıl en kısa sürede onarabiliriz ve insanlarımızı evlerine geri yerleştirebiliriz. Bizim amacımız bu acil ihtiyaçları karşılamak."

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.