Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy İstanbul'da Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin başkenti İstanbul'da bulunan Vahdettin Köşkü'nde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Liderlerin görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmeler gerçekleştirileceği ve sonrasında Erdoğan ile Zelenskiy'nin ortak bir basın toplantısı düzenleyeceği belirtiliyor.

Görüşmenin ana gündem maddesi, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin arttığı Rusya-Ukrayna savaşı olacak. İki lider, son gelişmeleri ele alacak ve bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması için işbirliği imkanlarını değerlendirecek. Ayrıca, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü konusundaki destek de görüşmede önemli bir konu olacak.

Diğer bir önemli konu ise Türkiye ile Ukrayna arasında 17 Temmuz'da süresi dolacak olan Tahıl Koridoru Anlaşması olacak. Bu anlaşmanın yenilenmesi veya revize edilmesi konusu, liderlerin görüşmesinde ele alınacak. Tahıl Koridoru, Ukrayna'nın tahıl üreticileri için Türkiye'ye ihracat yapma imkanı sağlayan önemli bir ticaret anlaşmasıdır.

İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve işbirliğinin artırılması da görüşmede ele alınacak konular arasında yer alıyor. Ekonomik, kültürel ve savunma alanlarında işbirliği potansiyeli değerlendirilecek. İş dünyası temsilcilerinin de katıldığı toplantılarda, Türk ve Ukraynalı şirketler arasındaki işbirliği olanakları ele alınacak.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Türkiye ziyareti, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve beraberindeki heyet tarafından karşılandı. Zelenskiy, Türkiye'de yoğun bir gün geçirdiklerini ve görüşmede NATO zirvesi, güvenlik garantileri, tahıl anlaşması, Ukrayna'nın yeniden inşası ve savunma anlaşmalarının ele alındığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy arasındaki görüşme, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine ve bölgedeki istikrarın sağlanmasına yönelik önemli adımların atılmasına vesile olması bekleniyor. Görüşmenin sonuçları ve yapılan anlaşmalar hakkında daha fazla detay, liderlerin ortak basın toplantısında paylaşılacak.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.