Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli konular hakkında açıklamalarda bulundu

Ankara'daki Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen Gençlerle Buluşma programında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin sorularına cevaplar verdi.

Ankara'daki Millet Kütüphanesi'nde gerçekleşen Gençlerle Buluşma programında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin sorularına cevap vermenin yanı sıra, günümüzdeki önemli konulara dair de açıklamalarda bulundu.

ANKETLERE İNANMAM, GAYET İYİYİZ İYİ GİDİYOR

Gayet iyi gidiyoruz, hatta harikayız diyebilirim. Katılım rakamları bizi gerçekten heyecanlandırıyor, diğer partilerin katılım rakamlarını öğrendikçe daha da artıyor heyecanımız. Meydanlarda gerçekleşen buluşmalarımızda insanlarla doğrudan temas kurarak onların nabzını tutuyoruz ve bu bize gerçek bir heyecan veriyor. Anketlere pek güvenmiyorum, bizim için önemli olan meydanların konuşması, halkın gerçek düşüncelerini öğrenmek istiyoruz çünkü onların dili bizim için her şeyden önemli.

SELO BİR TERÖRİSTTİR

Sorunun cinsi oldukça önemli ve heyecan verici. Selo, Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bir teröristtir ve demokrasiye aykırı bir tarafı yoktur. Şu anda terör odaklı faaliyetleri nedeniyle cezaevinde bulunmaktadır ve bu, fikir veya siyasi suç değil, gerçekleştirdiği eylemlerin bir sonucudur. Sokaklarda özgürce dolaşması mümkün değildir, çünkü bedelini ödemesi gerekmektedir. Şu anda yapılan budur ve aldığı ceza da bunun bir yansımasıdır. Bay Kemal'in onu çıkaracağına dair söylentilerin olması, endişe vericidir. Ancak Erdoğan, işinin başında olduğu sürece, Selo gibi teröristlerin bedelini ödemeye devam edecektir.

CEZAEVLERİNDE İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ BOL MİKTARDA GAZETECİ YOK, BUNLAR YALAN

Cezaevlerinde iddia edildiği gibi gazetecilerin yoğunlukta bulunmadığı gerçeği ortaya çıktı. İddia edenlerin isimlerini açıklamasını ve iddialarını kanıtlamasını talep ediyoruz. İddia edilenlerin arasında HDP milletvekili adayı olan iki kişi de var. Adalet Bakanıma bu konuyu zaman zaman iletiyorum ve gerçekleri araştırın diye söylüyorum. Ama onlar yalan diyorlar. Eğer gerçekten gazeteciler varsa, isimlerini verin ve üzerine gidelim. Benim gibi fikir suçundan cezaevine girmiş bir başkanım. Belediye başkanıyken MEB kitabındaki bir şiiri okuduğum için ceza aldım. Kimseyi öldürmedim, Selo'nun yaptığını yapmadım. Şiir Ziya Gökalp'e aitti ve bunun bedelini ödettiler. Cezaevinde ziyaretçilerim haddi hesabı yoktu. İstanbul'u çöp, çukur ve susuzluktan kurtaran belediye başkanı olarak cezaevimde geçirdiğim 4 ay 10 günün ardından partimizi kurduk ve ilk seçimde iktidara geldik. Gazetecilerle ilgili gerçekler şöyle: Cezaevinde bulunanların çoğu hırsızlık gibi suçlardan içeride ve gazetecilikle alakaları yok. Hangi cezaevinde kaç basın mensubu var, bunları bilmemiz gerekiyor.

BEN KILIÇDAROĞLU MUYUM? TEFECİDEN BORÇ ALINIR MI?

Millet İttifakı'nın ekonomi takımının kimlerden oluştuğunu düşündüğümde, ismi cismi belli olmayan kişilerden bahsediyoruz. CHP, kapalı kapılar arkasında IMF temsilcileriyle görüşüyor ve İYİ Parti'den bazı kişiler de onlarla aynı fikirde. Görüşmelerin ardından, hükümetin IMF'den borç alması gerektiğini savunuyorlar. Ama ben Kılıçdaroğlu değilim. Biz tefecilerden borç almazsak ne olur? Tefeciden borç alırsak, adamlar bizi gömerler. Bizim kendi kaynaklarımızla ayakta durmamız gerekiyor. Tefecilere ihtiyacımız yok, biz kendi gücümüzle yürüyoruz.

YURT DIŞINA CİDDİ MANADA MUHTAÇ OLMAYACAĞIZ

Son 10 yılda, ülkemiz savunma sanayisinden enerji sektörüne kadar birçok alanda önemli gelişmeler kaydetti. Karadeniz'de bulduğumuz doğalgaz yatakları sayesinde vatandaşlarımızı doğalgaza muhtaç olmadan kendi kaynaklarımızla beslemeye başladık. Ayrıca, Gabar'da bulunan petrol yatakları da bizi daha da güçlü hale getiriyor. Bu sayede, hem doğalgaz hem de petrol ihtiyacımızı yurtdışına bağımlı olmadan karşılayabileceğiz. Aybüke öğretmenimizin ismini de petrol kuyusuna vererek, onun hatırasını bu büyük kazanımımıza dahil ettik. Seçim sonrası süreçte ise daha da farklı gelişmeler yaşayacağımızı ümit ediyoruz.

PATATES-SOĞAN 10-15 LİRAYA DÜŞTÜ BUNLARI SEÇİMDEN SONRA YARGIDA TERLETECEĞİZ

TCG Anadolu sınıfındaki gemiler, Akıncı ve Kızılelma gibi teknolojik gelişmeler, aynı zamanda SİHA'lar da ülkemiz için oldukça önemli. Ancak, ne yazık ki bazı sorumsuz insanların fiyat dalgalanmalarına neden olduğu açıkça görülmekte. Patates ve soğan fiyatları da son zamanlarda 10-15 liraya kadar düştü. Bu düşüşün nedenini açıklamaları gerekiyor. Seçimden sonra bu insanların yargı yolu açık olmak kaydıyla yargıda hesap vermesini sağlayacağız. Bu yollarla, milletimizin sömürülmesine asla izin vermeyeceğiz.

BU İŞLER LAFLA OLMUYOR İCRAATLE OLUYOR

Sizce vaatleri inandırıcı mı? Bütün söyledikleri yalanlar üzerine kurulu. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma ve enerjiye kadar neler vadettiler ki? 10 belediye vaat etmişler mesela, ama bu belediyelerde söylediklerinin ne kadarını gerçekleştirdiler? Ben belediye başkanlığı yaptım ve Haliç'i tamamen temizledik. Kokudan kurtardık ve Haliç Kongre Merkezi'ni de inşa ettik. Bu işler lafta kalmaz, icraatla olur. Külliye de bizim inşa ettiğimiz bir yer. Gençlerimiz burada 24 saat ücretsiz kek, çorba, çay, kahve alabiliyorlar. Rami'de benzer bir yer yaptık ve İstanbul'un en büyük kütüphanesine dönüştürdük. Kültür sanat konusunda da Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Merkezi'ni yaptık. Uluslararası ve kendi toplantılarımızı orada düzenliyoruz. Millet İttifakı savunma sanayine karşı çıkıyor ama nasıl olur da savunma sanayine karşı çıkılır? TCG Anadolu ile dünyaya mesaj verdik ve seçimden sonra yeni bir uçak gemisi yaparak Barbaros Hayrettinleri mavi denizlerde daha da güçlü hale getireceğiz. İstanbul'da kaldığı süre boyunca TCG Anadolu büyük bir ziyaretçi akınına uğradı ve şimdi İzmir, Mersin ve Antalya'nın da talebi üzerine İzmir'de kalacak. Millet İttifakı'nın belediyelerinde bizim eserimiz yok. İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'ni sıfırdan inşa ettik ama henüz yeterli değil, daha çok işimiz var.

ONLAR LAF BİZ İŞ ÜRETİYORUZ

Ankara belediyesiyle ilgili söyleyecek bir şey bulamıyorum. Gözlemlediğim kadarıyla birçok projesi yok ve yaptıkları şeylerin çoğu bizim dönemimizde yapılmış. Örneğin, Melih Bey'in başkanlığı döneminde yapılan metroları biz yaptık. Ancak onların bizden sonraki dönemde yaptığı bir tane bile önemli proje yok. İzmir de aynı şekilde. Körfez rezalet kokudan geçilmiyor ve sorun hala çözülemedi. İstanbul-İzmir arası 7,5 saat sürüyordu, biz 3,5 saate düşürdük ve hatta Manisa-İzmir arasında tünel bile yaptık. Biz iş üretirken, onlar sadece laf üretiyorlar.

LGBT, AİLE KURUMUNA SOKULMUŞ BİR ZEHİRDİR

Bizim değer yargılarımız arasında aile kurumu son derece kıymetlidir ve bu nedenle ayrıştırıcı kavramlardan kaçınarak yaklaşımımızı belirliyoruz. LGBT hareketi, aile kurumuna yönelik bir tehdit olarak algılanmakta ve bu yaklaşımı benimsememiz mümkün değildir. Nüfusun yüzde 90'ının Müslüman olduğu bir ülkede, dinimizin gereği olarak bu konuda net bir tavır sergilememiz gerekiyor. Bu nedenle, aileyi kutsayan anayasa değişikliğini kabul ediyoruz ve LGBT hareketine karşı olumsuz bir bakış açısına sahibiz.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN KİRA ZAMLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Öğrenciler için en önemli konulardan biri yurtlarımızdır ve bu alanda sıkıntı yaşamıyoruz. Türkiye genelinde 850 bin kapasiteli yurtumuz bulunmaktadır ve bazılarını depremzedeler için kullanmış olsak da yurtlarımız öncelikli olarak öğrencilerimizin hizmetindedir. Kiralık ev sahipleri gibi yüksek ücretler talep ederek öğrencilerimizi mağdur etmek isteyenlerin yanıldığını belirtmek isterim. Öğrencilerimiz, analarından doğduklarına pişman edecek kadar yüksek kira ödemek zorunda değiller. Bu konuda gerekli tedbirleri alarak öğrencilerimizin haklarını koruyacağız.

HÜDA PAR'IN GEÇMİŞTEKİ TERÖR ÖRGÜTÜYLE İLGİSİ ALAKASI YOK

Hüda Par'ın geçmişteki terör örgütleriyle hiçbir ilgisi yoktur ve böyle bir durum olsaydı, bizim birlikte hareket etme ihtimalimiz de ortadan kalkardı. Hüda Par'ın bu tür bir durumu yoktur ve şu an tamamen kendi logosuyla seçimlere katılmıştır. Bu, onların demokratik sürece tamamen uygun bir şekilde dahil olduklarını gösterir ve Hüda Par'ın barışçıl ve demokratik bir siyasi parti olduğunu ortaya koyar.

MÜLTECİLERİN GÖNÜLLÜ OLARAK DÖNME SÜRECİ BAŞLADI

Bu konuda işin süresi değil, insanların yaşam hakkı ve insani yardım önceliğimizdir. Halkının yüzde 90'ı Müslüman olan bir ülke olarak, Suriye'deki savaş ve terör örgütleriyle verilen ölüm kalım mücadelesinde, bizim önceliğimiz insani yardımdır. Şu an itibarıyla, Suriye'nin kuzeyinde 100 bin konut inşa ettik ve peyderpey göç eden Suriyeliler tarafından yerleşime açıldı. 'Ben gelince ülkelerine gönderirim' anlayışı bizim yaklaşımımız değildir. Bu, insani bir krizdir ve bu zulüm olur. Konutlara gönüllü olarak dönme süreci başladı ve vatandaşlık hakkı kazananlar, doktorlar ve mühendisler de dahil olmak üzere herkes için geçerlidir. Okullarda herhangi bir müsamaha yoktur ve yaramazlık yapanlar, emniyet güçlerimiz tarafından cezalandırılır.

BAY BAY KEMAL OLUNCA AKŞAM YALAN SABAH YALAN

Benim görüşüme göre, hukukun siyasallaştığı iddiası ciddi bir suçlamadır ve bu suçlamayı yapanların bunu ispatlaması gerekmektedir. Ayrıca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan suçlamaların da ispatlanması gerekmektedir. Örneğin, 'Selo'yu nasıl kurtarırız?' şeklindeki ifadeler doğru ve sağduyulu bir yaklaşım değildir. Yasin Börü gibi masum insanların öldürülmesi hepimizi derinden üzmektedir. Ancak, bu tür olayların siyasi çıkarlar için kullanılması kabul edilemez. Herkesin acılarına saygı göstermeli ve bu tür trajedilerin bir daha yaşanmaması için çalışmalıyız.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
10 May 2024 12:04 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
1 May 2024 15:10 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
30 Nis 2024 3:51 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri