Coronavirus en yüksek seviyeye yayılma riski

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), koronavirüs salgınının küresel riskini "çok yüksek" e yükseltmiştir - üst düzey risk değerlendirmesi.

Ancak BM organı, bulaşma zinciri kırılırsa virüsü koruma şansının hala olduğunu söyledi.

DSÖ başkanı Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus da korku ve yanlış bilginin üstesinden gelinmesi gereken en büyük zorluk olduğunu vurguladı.

50'den fazla ülke şimdi koronavirüs vakaları bildirmiştir.

İran'ın sağlık sistemindeki kaynaklar BBC Persian'a, Perşembe akşamı itibariyle virüsten en az 210 kişinin öldüğünü söyledi. Bu, resmi hükümet rakamından altı kat daha fazla.

Cenevre'deki bir basın toplantısında, Dr. Tedros çoğu vakanın hala izlenebileceğini ve virüsün "topluluklarda özgürce yayıldığına" dair hiçbir kanıt olmadığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Acil Sağlık Programı başkanı meslektaşı Dr. Mike Ryan, sağlık sisteminin hala hazırlıksız olması nedeniyle risk seviyesinin hükümetler için bir "gerçeklik kontrolü" olarak hizmet etmek üzere tasarlandığını söyledi.

Ryan, “Vatandaşlarınıza bir göreviniz var, dünyanın hazır olma göreviniz var” dedi.

En son gelişmeler neler?

Küresel olarak, 80.000'den fazla insan enfekte oldu. Yaklaşık 2.800 kişi öldü - Çin'in Hubei eyaletindeki büyük çoğunluk. Çin, 44 ölümle birlikte bir ay boyunca en düşük günlük artış olan 327 vakayı daha doğruladı

İsviçre, 15 Mart'a kadar Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı da dahil olmak üzere 1.000'den fazla katılımcıyla tüm etkinlikleri askıya aldı

İzlanda, Nijerya, Meksika, Yeni Zelanda, Belarus ve Hollanda ilk davalarını bildirdi

Covid-19'dan ilk İngiliz ölümü açıklandı - Diamond Princess yolcu gemisinde bir yolcu Japonya'ya demirledi

Virüs hakkındaki korku küresel pazarlara girmeye devam ediyor. Hisse senetleri bu hafta Londra'daki FTSE'ye değerlerinin neredeyse% 13'ünü kaybetti ve endeksteki şirketlerin değerinden 210 milyar £ (267 milyar $) sildi

DSÖ başka ne dedi?

Dr Ryan ayrıca, mevcut veri bilgilerinin virüsün küresel bir salgın haline geldiğini göstermediğini vurguladı.

“Bir pandemi salgını olduğunu söylesek, aslında gezegendeki her insanın ortaya çıkacağını kabul ediyoruz” dedi. Diyerek şöyle devam etti: "Veriler henüz bunu desteklemiyor ve Çin, harekete geçersek bu olayın doğal sonucu olması gerekmediğini açıkça gösterdi."

Tedros, yayılmanın bir pandemi olma potansiyeline sahip olduğunu, ancak gereksiz paniğe karşı uyarıldığını yineledi.

“Şu anda en büyük düşmanımız virüsün kendisi değil, korku, söylentiler ve damgalama” dedi.

DSÖ, "tüm hükümet, tüm toplum yaklaşımı" yardımıyla, uygun kontrol altına almanın enfeksiyon oranlarını yavaşlatmaya, enfeksiyon zincirlerini kırmaya ve dünyadaki sağlık sistemlerini baskı altına almaya yardımcı olacağını söyledi.

Riski en aza indirmek için ne yapmalıyım?

 

Halk sağlığı tavsiyesi, öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda ağzınızı ve burnunuzu bir doku veya kılıfla örtmek, kullanımdan hemen sonra dokuları atmak ve sık sık ellerinizi yıkamaktır.

Resim en kısa sürede eklenecektir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri