Ben Tahir Kavri, Sen Kimsin?

Ben Tahir Kavri, Sen Kimsin? 

Sizlerden özür dilerek başlamak istiyorum yazıma, gerek sağlık sorunları, gerekse dünya meşguliyeti derken elimde olmayan nedenlerden sizlerden ayrı kalmak istemiyorum.

Sevgili okurlarım, değerli dostlarım ve yazı ailem; seslendikçe bana huzur veren bu köşeden her gün sizlerle dertlenmekle merhaba diyorum, hoş bulduk.

Son zamanlarda aklımı epeyce kurcalayan bir soru var, biz kimiz, kime ne yapmışız, kime ne yapmamışız. Biz kimiz, ne işimiz var bu dünyada, niye gelmişiz, niçin yaşıyoruz.

Bunların cevabını bulabilir miyiz?  Veya biri çıkıp bana diyebilir mi? Biz kimiz? Siz kimsiniz? Ne yapıyoruz böyle me işimiz var bu dünya da, 

Bunun cevabı aslında açık ama üstünü kapatmak yine menfaatçi olan insanlara binaen çıkar uğruna pazara satılık diye çıkan insanlara mahsus.

Şimdi bir Pazar kuralım pazarda yok yok olsun; armut, kivi, çivi, birde cacığa meze olan hıyar olsun bunlar nede iyi satılır değil mi şimdi, hele de bu aralar halkını satmak moda iken…

Satıcıya hiç bahane bulmayın o sadece size layık olanı yaptı çünkü sen kendini pazara çıkarmışın, üzerine de satılık yazmışın tezgahtar torbaya koyunca suçlumu oldu.

Geçmiş olsun hıyarlar satıldınız.

Pazarda ki dönen çarkta tıpkı insan hayatına benziyor. Güçlü olan güçsüzü eziyor. Bir kap yoğurt bulan hemen cacığa sarılıyor bilmiyor ki, yoğurt ekşi midesine oturacak.

Tıpkı sebze ve meyveler gibi hayatımızda karma karışık, enflasyon düştü, faiz lobileri yükseldi ne yapalım paçamızı kurtaralım. Tıpkı halkını satanlar gibi...

‘’Komşusu aç iken tok yatandan ALLAH razı gelmez’’ Elhamdülillah Müslümanız hepimiz değil mi?

ALLAH diyoruz değil mi? Hani nerede komşuluk nerede Müslümanlık nerede bizim birbirimize kardeşçe, milletçe olan güven ve bağlılığımız. Hacı hoca molla şeyhler ise inanmak bana zor gelir.

İslam dinine olan bağlılığımızı bir gözden geçirmeliyiz. ALLAH mı? Yoksa yallah mı? Her ikisi de diyorsan eğer sana da uğurlar olsun…

ALLAH’ ın olduğu yerde başka bir şey olmaz bizi yoktan var eden olduğu için alemlerin Rabbi olan ALLAH’ a hamd olsun, çok şükür ki, karakter ve şeref vermiş, bu şerefli makamı bahşetmiş bizlere yüce Mevla’m;

İnsanı insan yapan üstündeki elbise değildir.  Her ne hikmetse son zamanlar da ye kürküm ye; İnsanı insan yapan yaratana ve yaratılana yakışanı yapmaktır.

Yeni dünya aldı götürdü bizi bizden, içkili ortamda içmezsen eğer adam değilsin, düğün dernek deyip hoplayıp zıplayıp oynamazsan yine adam değilsin.

Lüks bir lokantada ekmek ve yemek artığı bırakmadan kalkarsan masada eğer yine adam değilsin. Son zamanlarda giderek artan bu sorunlar maalesef bizi bizden alıp götürdü.

Biz kimiz?  Biz yüce dinimiz İslam ın emrettiği gibi her yemekten sonra tabağı sünnetle yiyenlerdeniz de;  Peki ya siz kimsiniz?

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri