Aydın’da Yeşil Reçeteli İlaç Ticareti Yapan 8 Kişi Tutuklandı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, yeşil reçeteye tabi ilaçları usulsüz şekilde sattıkları iddia edilen 10 kişi, jandarma tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerden 8’i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yeşil reçeteye tabi ilaçları usulsüz şekilde satan şüpheli şahıslara yönelik istihbari çalışma başlattı. Çalışma kapsamında, Nazilli Devlet Hastanesi’nde görevli Op. Dr. R.Ü.G.'nin de aralarında bulunduğu 9 kişinin, yeşil reçeteye tabi ilaçları, eczacı kalfaları aracılığıyla temin ederek, piyasaya sürdükleri belirlendi.

Jandarma ekipleri, 22 Mart 2024 tarihinde, şüphelilerin ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 9 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramalarda, çok sayıda yeşil reçeteye tabi ilaç, reçete, para ve dijital materyal ele geçirildi.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Nazilli Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan D.U.'nun da şüphelilerle bağlantılı olduğunu tespit etti. D.U., 23 Mart 2024 tarihinde yakalanarak gözaltına alındı. Böylece gözaltı sayısı 10’a yükseldi.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 10 şüpheli, 24 Mart 2024 tarihinde adliyeye sevk edildi. Adliyede hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden; doktor R.Ü.G. ile İ.K., B.T., M.G., Ş.K., V.G., H.C., C.D. ve D.U. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eczacı kalfaları G.Ö. ve C.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler