Avukat Feyza Altun’un Şeriat Paylaşımı Davasında Son Durum

Sosyal medyada şeriatla ilgili hakaret içeren bir paylaşım yapan avukat Feyza Altun hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Feyza Altun, son dönemde fenomenlere dair yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken bir avukat. Ancak Altun, “X” isimli sosyal medya hesabından “Şeriata s.kayım” şeklinde bir paylaşım yapınca tepki çekti. Bu paylaşım nedeniyle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve Altun gözaltına alındı.

Altun, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ancak savcılık, Altun hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, Altun’un yaptığı paylaşımla binlerce kullanıcının dini değerlerine yönelik ağır saldırı kabulüyle yoğun tepki gösterdiği, bu durumun da kamu güvenliğini tehlikeye soktuğu belirtildi.

İddianamede, Altun’un ifadesine de yer verildi. Altun, paylaşımı kendisinin yaptığını kabul etti ancak şeriatın din olmadığını, siyasi bir rejim olduğunu, dini bir inanca hakaret etmediğini savundu. Altun, üzerine atılı suçlamayı reddetti.

İddianamede, Türk Dil Kurumu’na göre şeriatın, “Kuran’daki ayetlere, Hz. Muhammed’in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku” olarak tanımlandığı da hatırlatıldı.

Savcılık, Altun’un “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Dava, önümüzdeki günlerde Beykoz Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.