Avcılar’da Emniyet Müdürü ile eski polis memuru arasında kavga

İstanbul Avcılar’da bir restoranda Avcılar İlçe Emniyet Müdürü M.Ö. ile eski polis memuru A.B.Ö. arasında çıkan kavgada, A.B.Ö. yaralandı. Olay anı güvenlik kamerasına yansırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü adli ve idari soruşturma başlattı.

Olay, dün saat 10.40 sıralarında Ambarlı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir restoranda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Avcılar İlçe Emniyet Müdürü M.Ö., ilçesindeki karakol denetiminden dönerken, kendisine küfür eden eski polis memuru A.B.Ö.'yü fark etti. M.Ö., aracından inerek A.B.Ö.'nün işlettiği restorana girdi. Burada A.B.Ö. ile tartışmaya başlayan M.Ö., iddiaya göre yumruklu saldırıda bulundu. A.B.Ö., M.Ö.'nün darbeleriyle yere yığılırken, restoranda bulunan A.B.Ö.'nün babası ve ustası da araya girerek M.Ö.'yü sakinleştirmeye çalıştı. Ancak M.Ö., onlara da sert tepki gösterdi. Olay sırasında A.B.Ö.'nün babası ve ustasının da boğazında hafif yaralanmalar meydana geldi.

Olayın ardından A.B.Ö., ambulansla Avcılar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. A.B.Ö.'nün iç kanama şüphesiyle yaklaşık 3 buçuk saat hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. A.B.Ö., hastaneden çıktıktan sonra Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek M.Ö.'den şikayetçi oldu. A.B.Ö., darp raporu da alarak hukuki süreç başlattı.

Öte yandan, olay anı restoranın güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, M.Ö.'nün restorana girerek A.B.Ö.'ye saldırdığı, A.B.Ö.'nün yere düştüğü, araya girenlerin M.Ö.'yü uzaklaştırmaya çalıştığı görülüyor. Görüntüler, sosyal medyada da paylaşılarak tepki çekti.

İSTANBUL EMNİYETİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Avcılar İlçe Emniyet Müdürü ile eski bir polis memuru arasında yaşanan kavgaya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“21.12.2023 tarihinde, Avcılar ilçesinde görevli müstafi polis memuru A.B.Ö. ile Avcılar İlçe Emniyet Müdürü arasında çıkan olayla ilgili olarak adli ve idari işlem başlatılmıştır. Yapılan ön tespitte müstafi polis memurunun, ilçesindeki karakol denetiminden dönen ilçe emniyet müdürünün aracı geçtiği esnada, ailesine küfür etmesi üzerine İlçe Emniyet Müdürü aracından inerek iş yerine doğru gitmiş, aralarında arbede çıkmıştır. 21.12.2023 tarihinde Müstafi Polis Memuru A.B.Ö. ile Avcılar İlçe Emniyet Müdürü arasında yaşanan olaya ilişkin adli ve idari tahkikatın tamamlanmasına müteakip kamuoyu bilgilendirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

ESKİ POLİS MEMURU İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Öte yandan, A.B.Ö.'nün eski bir polis memuru olduğu ve geçmişte M.Ö. ile gerginlik yaşadığı ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, A.B.Ö., Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaparken, doğuştan bir el parmaklarında sorun bulunan çocuğunun engel durumu sebebiyle İstanbul’a tayin istedi. A.B.Ö., Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde göreve başladı. Burada çalışırken, çocuğunun sağlık problemlerini gerekçe göstererek ek görevlere gitmek istemedi. Bu nedenle A.B.Ö. ile ilçe emniyet müdürü M.Ö. arasında gerginlik çıktı. M.Ö., A.B.Ö.'nün karakolların bahçelerinde sivil araçlar getirdiğini ve araç alış-satışı yaptığını iddia ederek rapor tuttu. A.B.Ö., Nisan ayında çocuğunun tedavisi için ücretsiz izne ayrıldı. Ancak A.B.Ö.'nün İstanbul’daki geçici görev süresi bitince Temmuz ayında önceki görev yeri olan Iğdır’a yeniden tayini çıktı. A.B.Ö., Iğdır’a gitmeyi kabul etmeyince görev yerinin Arnavutköy Polis Eğitim Merkezi olarak değiştirildi. Fakat A.B.Ö. buradaki görevine de gitmeyince ihraç edildi. A.B.Ö., babasına ait restoranı işletmeye başladı. A.B.Ö., hakkında idari soruşturma başlatmakla suçladığı M.Ö. hakkında 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden defalarca ihbarlarda bulundu. A.B.Ö., M.Ö.'ye küfür ettiği ve Avcılar Polis Merkezi önüne gelerek yaşamına son vereceğini söylediği de iddia edildi.

MÜDÜR GÖREVİNDEN ALINDI

İstanbul Valiliği, Avcılar Emniyet Müdürü Murat Özburun’un basına yansıyan skandal görüntülerinin ardından görevden alındığını açıkladı. Vali Davut Gül, X hesabı üzerinden yaptığı duyuruda şunları söyledi: 

“Avcılar Emniyet Müdürü Murat Özburun’un, medyaya yansıyan görüntüleri derin üzüntüye sebep olmuştur.

Sebebi ne olursa olsun kabul edilmesi mümkün olmayan bu olay nedeniyle Murat Özburun, Avcılar Emniyet Müdürlüğü görevinden alınmıştır.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam etmekte olup, olayın incelenmesi için müfettiş talebinde bulunulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.“

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler