Arcade Fire'ın Win Butler'ı Cinsel Suistimal Suçlamalarını Reddetti

Arcade Fire'ın solisti ve enstrümantalisti Win Butler, üç kadını cinsel olarak taciz ettiği ve ikili olmayan bir kişiye saldırdığı iddialarını yalanladı ve karşılaşmaların rızaya dayalı olduğunu iddia etti.

Cumartesi günü, çevrimiçi müzik haber sitesi Pitchfork, iddiaları detaylandıran bir haber yayınladı. Indie rock grubunun hayranı olan üç kadın, Butler'ı, yaş boşlukları ve eşit olmayan güç dinamikleri nedeniyle uygunsuz gördükleri etkileşimlerde 2016 ve 2020 yılları arasında istenmeyen cinsel yaklaşımlar ve taleplerde bulunmakla suçladı. Dördüncü bir kişi, 2015 yılında 21 ve kendisi 34 yaşındayken Butler'ın kendilerine arabada ve evlerinde cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti.

Makaleyle ilgili uzun bir açıklamada Butler, dört kişiyle ilişkisi olduğunu doğruladı ve karısı ve grup arkadaşı Régine Chassagne'nin evlilik dışı ilişkilerden haberdar olduğunu söyledi. Ancak Butler, "kötü yargıda bulunduğunu" ve "hatalar" yaptığını kabul ederken, yayın tarafından bildirilen cinsel etkileşimlerin "karşılıklı ve her zaman rıza gösteren yetişkinler arasında" olduğunu söyledi.

Butler yaptığı açıklamada, "Hiçbir kadına iradesi dışında dokunmadım ve sahip olduğum herhangi bir ima kesinlikle yanlıştır" dedi. "Kendimi bir kadına zorladığım ya da cinsel iyilik talep ettiğim yönündeki herhangi bir öneriyi şiddetle reddediyorum. Bu kesinlikle ve kesinlikle hiçbir zaman olmadı."

Yine de, davranışlarıyla incittiği herkesten üzgün olduğunu söyleyerek özür diledi. Kriz halkla ilişkiler firması Risa Heller Communications tarafından yayınlanan açıklamada 42 yaşındaki Butler, akıl sağlığı ve çocuklukta istismar geçmişiyle mücadelesine değindi. Ayrıca, ailesi düşük yaptıktan sonra 30'lu yaşlarında depresyon ve alkolle uğraştığını söyledi.

Firma ayrıca, kocasının "büyük acılar çektiğini" izlediğini söyleyen Chassagne'den bir açıklama yaptı, ancak dört kişiyi cinsel olarak taciz ettiği iddialarını reddetti.

"Kalbinde ne olduğunu biliyorum ve asla bir kadına rızası olmadan dokunmadığını ve asla dokunmayacağını biliyorum ve asla dokunmadığından eminim" dedi. "Yolunu kaybetti ve geri dönüş yolunu buldu. Onu seviyorum ve birlikte yarattığımız hayatı seviyorum."

Raporda Pitchfork, suçlayanlar için takma isimler kullandı, Butler ile aralarındaki mesajları gözden geçirdi ve iddiaları duyduklarını hatırladıklarını yayına söyleyen arkadaşlar ve aile üyeleriyle röportaj yaptı. Hikaye boyunca site, Butler'ın belirli olaylarla ilgili çelişkili açıklamalar sağladığı yanıtları içeriyordu.

Bir olayda, Lily olarak tanımlanan ikili olmayan kişi, siteye Butler'ın defalarca gelmemesini söylemelerine rağmen dairelerine geldiğini söyledi. Butler geldiğinde, "beni duvara yasladı ve agresif bir şekilde vücudumu yakalayıp dilini boğazıma soktu" dedi Lily.

Butler meşgul olduklarını söylediklerini kabul etti, ancak yine de "sadece merhaba demek için" uğradığını söyledi. Kapıyı açtıklarında ikisinin öpüşmeye başladığını hatırladı. Pitchfork'a “Bunu kimin başlattığını hatırlamıyorum ama kesinlikle karşılıklıydı” dedi.

Kadınlardan ikisi, iddia edilen istismarın kısmen Butler ile cinsel etkileşimlerinin işlemsel doğası nedeniyle duygusal bir etkisi olduğunu söyledi. İçlerinden biri, yatak odasında cinsel ilişkiye girdikten sonra intihara teşebbüs ettiğini söyledi.

Kadın, Pitchfork'a "İnanılmaz derecede düşük hissettim" dedi. "Her şeyi gizli tutmanın bedeli, onu tatmin etmek için sürekli ihtiyaçlarımı bir kenara itmek, sınırların olmaması ve diğer kadın olmanın suçluluğu görmezden gelinemeyecek kadar zorlaşıyordu."

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.