Antalya Teleferik Kazasında Son Durum: 1 Ölü, 7 Yaralı, Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde dün akşam saat 18.00 sıralarında Sarısu Teleferik Hattı'nda bir kabinin düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. 24 kabinde mahsur kalan 171 kişiden 137'si tahliye edilirken, 29 kişi için kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kaza Nasıl Gerçekleşti?

2017 yılında hizmete giren teleferik hattında, dün akşam hattı tutan demir direklerden biri yerinden koparak, seyir halindeki kabinlerden birine çarptı. Çarpmanın etkisiyle kabinin tabanı kırıldı ve kabinde bulunan 8 kişi metrelerce yükseklikten yere düştü.

Kurtarma Çalışmaları

Olay yerine AFAD, polis, sağlık ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yaralılar helikopterlerle hastanelere götürüldü. Hayatını kaybeden Memiş Gümüş'ün cansız bedeni ise otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

Ali Yerlikaya X Hesbından Paylaştı

Kurtarma çalışmalarına Milli Savunma Bakanlığı'ndan da 1 adet AS-532 Cougar tipi helikopter destek verildi.

Son Durum

AFAD Başkanı Okay Memiş, saat 10.00'da yaptığı açıklamada 8 kabinde 43 kişinin tahliyesinin sürdüğünü ve hava kararmadan önce operasyonu tamamlamayı planladıklarını söyledi. Memiş, mahsur kalan vatandaşlarla sürekli konuşulduğunu ve sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

Soruşturma Başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için bilirkişi heyeti görevlendirildi.

Gelişmeler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saat 12.00 itibarıyla sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "Mahsur kalan 19 kabindeki 137 kişi başarıyla tahliye edilmiştir. 5 kabinde 29 kişinin tahliyesine de devam edilmektedir" dedi.

Yetkililer, kurtarma çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü ve gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceğini açıkladı.

Yaralıların Durumu

Kazada yaralanan Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva'nın tedavilerinin hastanelerde devam ettiği öğrenildi.

Sosyal Medya Tepkileri

Sosyal medyada kazaya ilişkin üzüntü ve tepki mesajları paylaşılıyor. Olayla ilgili soruşturmanın sonuçlanmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep edenler var.

Antalya Teleferik Kazası: Son Durum

Antalya'da dün akşam yaşanan teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. 24 kabinde mahsur kalan 171 kişiden 137'si kurtarıldı, 29 kişi için ise kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kazanın nedeni tam olarak bilinmiyor. Adli soruşturma başlatıldı ve bilirkişi heyeti olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

Yaralılar hastanelerde tedavi altındalar. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Yetkililer, kurtarma çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü ve gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceğini açıkladı.

Sosyal medyada kazaya ilişkin üzüntü ve tepki mesajları paylaşılıyor. Olayla ilgili soruşturmanın sonuçlanmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep edenler var.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.