Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Tutuklandı - Hakem Halil Umut Meler'e Yapılan Saldırı İle İlgili Gelişmeler

Son dakika haberine göre, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve iki kişi, Hakem Halil Umut Meler'e yönelik yapılan yumruklu saldırı sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında alınan ifadelerin ardından Koca, Ş. Y. Ş. ve K. Ç., "kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak" suçundan tutuklandı.

Başkan Faruk Koca'nın ilk ifadesinde suçlamaları reddettiği, olayın, hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından kaynaklandığını belirttiği öğrenildi. Koca, "Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip, yüzüne tükürmekti, bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu. Daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebiyle de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim" şeklinde savunma yaptı.

Tutuklanan diğer şüpheliler Ş. Y. Ş. ve K. Ç. ise ifadelerinde, "Biz arbede sırasında tekme salladık, değip değmediğini bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri tespit edilen 3 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şiddeti kınayarak "Gereği yapıldı. Mahkeme kararlarını biliyorsunuz. Temennin bir daha şiddet olmaması. Bir karar hoşumuza gitmediğinde başka bir şeye mi dönüşmemiz gerekiyor. Artık konu mahkemede. Mahkeme sürecinde nereye evrileceğini göreceğiz" açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, şüphelilerin tutuklandığını ve adli kontrol kararı alınanların olduğunu belirterek soruşturmanın titizlikle devam ettiğini vurguladı.

Olay, Türk futbolunda yaşanan şiddetin bir başka acı örneği olarak gündemdeki yerini korurken, kamuoyu, olayın mahkeme sürecini ve alınacak olan kararları merakla beklemektedir.

FARUK KOCA KİMDİR?

Faruk Koca: Ankara'nın Bala ilçesinde 1964 yılında doğan Faruk Koca, Türk siyasetçi ve spor yöneticisidir. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde XXII. ve XXIII. Dönem Ankara Milletvekilliği görevini üstlenmiştir. 

Koca, evli ve dört çocuk babasıdır. Ailesine duyduğu bağlılık ve toplumsal sorumluluk anlayışıyla bilinen Koca, siyasi kariyerinde üstlendiği görevlerle Türkiye'nin çeşitli meselelerine katkıda bulunmuştur.

Spor alanındaki faaliyetleriyle de tanınan Faruk Koca, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2021 yılında Ankaragücü'nün olağan genel kurulunda yapılan seçimde, 1058 oydan 802'sini alarak kulübün başkanlığına seçilmiştir. Bu görevi üstlenerek, kulübün yönetiminde söz sahibi olan Koca, futbol camiasındaki etkin rolüyle dikkat çekmektedir.

Faruk Koca'nın liderlik ve yöneticilik vasıfları, Ankaragücü'nün sportif başarılarına katkıda bulunma amacıyla yola çıkmasına olanak sağlamıştır. Spor kulüplerinin yönetimi genellikle stratejik planlama, finansal denge, oyuncu transferleri ve tesis geliştirmeleri gibi konuları içerdiğinden, Koca'nın bu alandaki deneyimleri kulübün genel performansını etkilemede kilit bir rol oynamaktadır.

Faruk Koca'nın hem siyasi hem de spor alanındaki etkinlikleri, kariyerinin çeşitli yönlerini kapsayan bir lider profili ortaya koymaktadır. 

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.