Adana'da 5.5 deprem meydana geldi

Adana'da 5.5'lik deprem: Mersin, Hatay, Niğde de sallandı

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Mersin, Hatay, Niğde ve Osmaniye gibi çevre illerde de hissedildi.

AFAD'ın açıklamasına göre, depremin merkez üssü Kozan ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi. Depremin derinliği 11.27 kilometre.

Depremde, Adana'da bazı binalarda hasar meydana geldi. Kozan'da metruk bir bina yıkıldı. Can kaybı ve yaralanma bildirilmedi.

Deprem sonrası Adana Valiliği ve AFAD, bölgede inceleme başlattı. AFAD, vatandaşlara dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları çağrısında bulundu.

Deprem uzmanları: "Bu bölge depreme müsait"

Deprem uzmanları, Adana'nın depreme müsait bir bölge olduğunu belirterek, daha büyük depremlerin olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Adana, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın uzantısında yer alıyor. Bu bölge depreme müsait. Daha büyük depremler olabilir. Ancak bu depremin çok büyük bir deprem olma ihtimali düşük" dedi.

Prof. Dr. Ramazan Özgan ise, "Adana'da sık sık deprem oluyor. Bu depremler normal. Ancak bu depremin, bölgenin depremselliğini artırdığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: "Hasar tespit çalışmaları başladı"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, depremin ardından yaptığı açıklamada, "Hasar tespit çalışmaları başladı. Zarar gören binalar için gerekli önlemler alınacak" dedi.

Karalar, vatandaşlara da "Depremden sonra panik yapmayın. Lütfen sakin olun ve gerekli tedbirleri alın" çağrısında bulundu.

AFAD Başkanı Yunus Sezer: "Depremde can kaybı ve yaralanma olmadı"

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremin ardından yaptığı açıklamada, "Depremde can kaybı ve yaralanma olmadı. Ancak bazı binalarda hasar meydana geldi. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor" dedi.

Sezer, vatandaşlara da "Depremden sonra panik yapmayın. Lütfen sakin olun ve gerekli tedbirleri alın" çağrısında bulundu.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.