29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. Yıl dönümü münasebeti ile kutlama...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. Yıl dönümü münasebeti ile kutlama programı düzenlendi.

          Belediye meydanında düzenlenen programa Vali/Belediye Başkan V. Sayın H. Engin Sarıibrahim, il sözleşmesi, adli ve askeri erkan, kurum amirleri, şehit aileleri, gaziler, yurttaşlar ve basın mensupları katıldı.

          Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunarak şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi ile başlayan program, Vali/Belediye Başkan V. Sayın H. Engin Sarıibrahim’in Cumhuriyet Bayramı konuşması, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajının okunması, Kafkas Halk Oyunları ekibinin gösterisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Koordinasyonu ile hazırlanan resim ve fotoğraf sergisinin gezilmesi ile son buldu.

          Programda konuşan Vali/Belediye Başkan V. Sayın H. Engin Sarıibrahim, yapmış olduğu konuşmada; “Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışıyla başlayan bağımsızlık Savaşı O’nun önderliğinde, silah arkadaşları ile beraber çok büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülmüş, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamış ve tüm imkansızlıklara rağmen eşine az rastlanır zaferle sonuçlanmıştır. 29 Ekim 1923’te Türk Milleti, iradesine zincir vurdurmayacağını, kendi kaderini kendi elleriyle belirleneceğini kanıyla ve canıyla bütün dünya'ya ilan etmiştir.

Cumhuriyet, geçen 97 senede bütün emperyalist emellere karşı muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için karşısına çıkan tüm zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş ve bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer alan mümtaz bir devlet olmuştur.

Bu topraklarda aynı gök kubbenin altında yaşamakta olan, aynı hülya’yı gören bütün insanlar olarak biliyoruz ki, burda söylenmek istenilen türkü yine aynı türküdür, yalnızca sazda teli değişmiştir; yumruk ise aynı yumruktur yalnızca eli değişmiştir. Ortaya koyacağımız inanç, sabır ve çalışmayla  bu teli koparmak ve bu eli kırmak Türk milletinin evlatları olarak bizlerin ecdadımıza karşı vefa borcumuzdur. 97 sene önce Cumhuriyetimize hayat veren milli ruh, bugün de dimdik ayaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gözlerini kırpmadan canlarını vatan uğruna feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Iğdır’lı hemşehrilerimle beraber ülkemizin dört bir yanındaki tüm halkımızın bayramını tebrik ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri