HÜKÜMLÜ EŞ VE ÇOCUKLARINA İSTİHDAM GARANTİLİ KURSLAR AÇILACAK

HÜKÜMLÜ EŞ VE ÇOCUKLARINA İSTİHDAM GARANTİLİ KURSLAR AÇILACAK

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü il Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Yükümlü eş ve çocuklarının(bayan) istihdamının sağlamak, yükümlü ailelerinin(bayan) ekonomik açıdan hane gelirine destek olunması için istihdam garantili kurslar açılması için protokol imzalandı.

 Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Üretmeden Tüketmeye Hakkımız Yoktur Çalışan Kadınlar" isimli proje ile Yükümlü eş ve çocuklarının(bayan) istihdamının sağlamak, yükümlü ailelerinin(bayan) ekonomik açıdan hane gelirine destek sağlanarak, sorumluluk sahibi bir yaşam biçimini benimsemelerini sağlamak. Bayan istihdamının az olduğu Iğdır İl’inde bayan istihdamını artırarak yükümlü hane gelirine ekonomik açıdan destek sağlamak amacıyla Tekstil Teknolojisi Alanı, Triko Konfeksiyoncu Kurs Programı (REMAYÖZ) Sertifikası almaları sağlanacaktır.

Iğdır Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde Iğdır İli Organize Sanayi Bölgesi ve İl genelinde bulunan Tekstil fabrikalarının ihtiyaç duyduğu işgücü ve eğitim eksikleri tespit edilmiştir. Iğdır İli tekstil alanında yapılan görüşmeler neticesinde özellikle remayöz makinesi ustası alanında büyük bir istihdam açığı olduğu görülmektedir. İlimizdeki bu istihdam açığını kapatmak ve dezavantajlı grupta bulunan eski yükümlü bayan, yükümlü eş ve çocuklarından(bayan) 20 yükümlü yakını bayan olmak koşuluyla 20 kişiyeiş sahibi olmaları amaçlanmaktadır. Ayrıca İŞKUR meslek edindirme kursları desteği ile günlük 35 TL yevmiye ile yükümlü yakınlarına(bayan) gelir desteği de sağlanacaktır.

Haber Tahir Kavri-Iğdır

Proje protokolü imza töreni; Iğdır Adalet Sarayında Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Cumhuriyet Savcısı Mestan Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, Sanayi ve Teknoloji İL Müdürü Ferdi Gürel,  İşkur İl Şube müdürü Asker Çiflik, , CE&CE tekstilin sahibi; Cevdet Ababay, Denetimli Serbestlik Müdürü Haydar Demir’in katılımlarıyla gerçekleşti.

Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener yaptığı açıklama da bu tarz projelerin, dezavantajlı grupta bulunan bayan yükümlü ve yükümlü eş ve çocuklarının (bayan) istihdamının sağlanması ile yükümlü ailesinin hane gelir desteği sağlanmış olacağını, böyle istihdam garantili projelerin çok faydalı olduğunu belirterek projeye destek veren, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü  Ferdi Gürel Bey, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, İşkur İl Şube Müdürü Asker Çiftlik ve Halk Eğitim Müdürü Derya Taşkınsu Pamuk’a, Özellikle istihdam garantisi veren CE&CE tekstilin sahipleri, Cevdet Ababay ve Kemal Ababay’a  teşekkürlerini iletti.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri