Iğdırlı Köylü Çiftçiler Mısıra Yöneldi

Iğdırlı Köylü Çiftçiler Mısıra Yöneldi 

İlimizde mısır üretimi yapan köylü çiftçlerimiz ekin yönde bize şu bilgiler aktardı: Pancarda ve pamukta istediğimizi kazanamayınca mısıra yöneldik. Dediler.

Mısır kurumasıyla birlikte köylü çiftçiler, bizler, Mısırlıların hasadı için gün sayıyoruz. Geçtiğimiz yıllarca pancarda ve pamukta üretimi yapan köylü çiftçilerimizin bize şu bilgiler aktardı, bizler parayı kazanamayınca bu kaç yıldır Mısıra yöneldik. Mısır tarlası ilerleyen günlerde hasat edilecek. “Bu çeşit Türkiye´de çok tüketiliyor” Köylü çiftçilerimizin bize son olarak şu bilgileri bize paylaştı: Türkiye´de çok tüketildiğini belirterek, “Bu kaç yıldır, mısır ekimi yapıyoruz. Bu çeşit Türkiye de çok tüketiliyor. 

Bunun iç oranı yüksek o yüzden bizde bunu denedik, Iğdır'da güzel oldu. İç oranı güzel ve halk artık bunu tüketiyor. Devletimizden yardım desteleri var. Bizde buna devam edeceğiz. Nisan ayının 15´inde ekim yapıyoruz, Eylül veya ekim ayının 15´inde de hasat yapıyoruz. Hasada sayılı günler kaldı, başlamak üzere her şey iyi gidiyor. Bizde Iğdı'a denedik güzel oldu.

Pancarda ve pamukta sıkıntı vardı Mısırın pazarında bir sıkıntı yoktur. 

Pancarda ve pamukta verim biraz düşük maliyetler kurtarmaz oldu Biz köylüler ise mısıra döndük” dediler.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri