Dostluk yükünü ağırdır, herkes dost olmaz, siz değerli okuyucularım

Dostluk yükünü ağırdır, herkes dost olmaz, siz değerli okuyucularımız için özenle ve titizlik ile çalışarak bir araya topladık. Keyifli Okumalar Dileriz.

Bize dost lazım, para puşta yakışır.

İyi güne aldanıp dostlarım var sanırsın, ama gerçek dostlarını kötü günde tanırsın. Bana çelme takacak düşmanlarıma, takla attıracak dostlarım var çok şükür. Dertlerim arttıkça, dostlarım azaldı, iyi günleri tek başıma yaşayacağım. Dostluk yükünü ağırdır, herkes dost olmaz.

Tilki tavşanın çığlığını duyunca koşa koşa gelir ama yardıma değil.

Siz siz olun düşmanlarınıza çığlığınızı duyurmayın. Dost gibi dostlar edinin. 

Dostluk yükünü ağırdır, herkes dost olmaz. Düştüğünde yanında olan değil, Kalkmak için el uzatan dostundur. Dostluk yükünü ağırdır, herkes dost olmaz.

Kimi iyi bir dost olduğumu söyler, kimi ise soğuk ve mesafelidir der.

Aslında beni anlatırken herkes hak ettiği resmi çizer. Herkesle arkadaşlık yapın ama, Sadece erdemli kişilerle dost olun. Dostluk yükünü ağırdır, herkes dost olmaz.

Para size ancak bir yatak alabilir, iyi bir uyku değil. Bir ev alabilir, bir yuva değil. Bir arkadaş alabilir, bir dost değil. Dostluk yükünü ağırdır, herkes dost olmaz. Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz, eleştirin. Basit bir adamı dost edinmek isterseniz, methedin. Güvenme karaktersizin dostluğuna, Bugün över, yarın da söver. Her elimi tutanla dost, her canımı sıkanla da düşman olmam ben. Ucuz insanlara alerjim var.

İhtiyacı olmayanın dostu vardır. Her dost, dosdoğru dost olmuyor. Felaket, dost sayısını sıfıra indirir. Yıldızlar kadar arkadaşın olacağına,

Alaca karanlıkta ay gibi parlayan bir dostun olsun yeter. Dost göze sezdirmeden göz yaşı silendir. Dürüstlük size fazla arkadaş kazandırmaz, Fakat her zaman iyi dostlar kazandırır. Dostluk yükünü ağırdır, herkes dost olmaz. Yastık diye başını ateşe dayayan, yatak diye yılanların üzerine yatan bir adam, emniyet ettiği bir dostundan düşmanlık sezen bir adamdan daha rahat uyur.

Dostluk iki yürek arasında nehir gibidir. Gittiği yeri de temizler, geldiği yeri de! Dostlarınızın duasında olmanız dileğiyle. Açlık, ne dost, ne akraba, ne insanlık, ne de hak tanır. Bir kere hırpalanan dostluklar, eskisi gibi olmuyor. Sevmediğimiz kişilerle konuşurken öyle konuşmalıyız ki; yarın onlarla dost olduğumuzda söylediklerimizden utanmayalım.

Dürüstlük size fazla arkadaş kazandırmaz. Ama her zaman iyi arkadaşlar kazandır. Kaybımıza sebep olan bir yalaka, bizi tenkit ederek kurtaran dosttan, çok zaman daha fazla itibar görür. Dostluk yükünü ağırdır, herkes dost olmaz. Saygılar...

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri