Beyaz Saray suçluluk soruşturmasıyla işbirliği yapmayacak

Demokrat liderlere gönderilen bir mektup "asılsız" ve "anayasal olarak geçersiz" olarak reddetti.

Demokratik liderliğindeki üç Ev komitesi, Bay Trump'ı araştırıyor.

Soruşturma, cumhurbaşkanının Demokrat cumhurbaşkanlığı adaylığı için koşan Joe Biden’i araştırmaya itmek için Ukrayna’ya geri yardım yapıp yapmadığını bulmaya çalışıyor.

Trump suçlama hikayesi anlatıldı

Kim Trump bilgi uçurma hikayesinde kim?

Suçlama, Biden'in 2020 teklifine zarar veriyor mu?

Beyaz Saray mektubu , Trump yönetiminin ABD’nin Avrupa Birliği Büyükelçisini kongre soruşturması soruşturmasından önce görünmesini engellemesinden saatler sonra geliyor .

Mektup ne diyor?

Beyaz Saray avukatı Pat Cipollone, sekiz sayfalık mektubu önde gelen Demokrat ve Saray Başkanı Nancy Pelosi ve Demokrat komitelerin üç başkanına hitap etti .

Liderlerini "temel adaleti ihlal eden ve anayasaya aykırı süreç gerektiren" bir soruşturma açmakla suçladı.

Mektupta, Demokratların Mecliste görevden alma davalarının başlatılması konusunda oy kullanmadıkları için soruşturmanın "anayasal olarak geçersiz" olmadığı konusunda ısrar edildi.

Twitter gönderisini @WhiteHouse tarafından atla

Bildiri

Twitter gönderisinin @WhiteHouse tarafından sonu

Mektupta ayrıca Demokratlar'ı 2016 seçim sonucunu değiştirmeye çalışmak ve "serbestçe seçtikleri Başkanın Amerikan halkından mahrum etmek" suçladı.

“Amerikan halkına karşı görevlerini yerine getirmek için ... Başkan Trump ve İdaresi, bu şartlar altında partizan ve anayasaya aykırı soruşturmanıza katılamaz.”

Buna karşılık olarak, Bayan Pelosi mektubu “açıkça yanlış” olarak nitelendirdi ve Bay Trump'ı “kanunsuzluğu normalleştirmek ” ile suçladı.

"Sayın Cumhurbaşkanı, yasaların üstünde değilsiniz. Sorumlu tutulacaksınız."

ABD Temsilciler Meclisi'nin görevden alma soruşturmasına iki hafta kala ABD anayasa krizine yaklaşıyor.

Beyaz Saray'ın Konuşmacı Nancy Pelosi'ye verdiği yazılı cevap sekiz sayfa alırken, mesaj basitti. Depozito yok. Belge yok Hiçbir işbirliği yok.

İdare tüm soruşturmanın meşruiyetini sorguluyor ve bu süreci "anayasaya aykırı" olarak nitelendiriyor. Demokratlar, Anayasanın kendisine Meclis’e “görevden alma yetkisi” verdiğini ve Beyaz Saray’ın rızası ile veya rızası olmadan soruşturmalarını sürdüreceklerini söylüyor.

Bu noktada demokratların çeşitli seçenekleri var. İdareyi engelleme için atıfta bulunabilir ve bunu bir suçlama maddesi haline getirebilirler.

Yardımlarını teşvik etmeyi umarak Beyaz Saray'ın belirsiz taleplerini yerine getirmeye çalışabilirler.

Veya Beyaz Saray'ı işbirliğine zorlamak için mahkemeleri kullanmayı deneyebilirler.

Ancak adli şube, siyasi savaştan uzak olmayan bir duruşun yargılanmasına karar vermeyebilir. Bu, Bay Trump’ın, Meclis’in çıkardığı sonuçlara saygı duymak zorunda kalmayacağını hissetme ihtimalini artırıyor - ve eğer varsa, Senato davasının geçerliliğini de sorgulamaya çağırıyor.

Burası keşfedilmemiş bir bölge. Ve her iki tarafın da kabul ettiği gibi (tamamen farklı sonuçlar çıkarsa da), cumhurbaşkanlığı - ve belki de hukukun üstünlüğü - tehlikede.

Görevsizlik soruşturmasında en son ne var?

Bay Cipollone'nin mektubu, Beyaz Saray'ın ABD'nin AB büyükelçisi Gordon Sondland'ı kapalı kapılar ardındaki üç Demokrat komite ile konuşmalarını engellemesinden saatler sonra geliyor.

Geçen hafta yayınlanan kısa mesajlar, Bay Sondland'ın Ukrayna'yı Biden'e diğer ABD diplomatlarıyla baskı altına alma çabalarını tartıştığını gösteriyor.

Resim yazısı

Üst düzey ABD'li diplomatlar Bill Taylor ve Gordon Sondland'ın metin mesajları Perşembe günü açıklandı

Avukatı Robert Luskin, Bay Sondland'ın görünüşe hazırlanmak için Brüksel'den Washington'a giderken “çok hayal kırıklığına uğradığını” söyledi.

Açıklamada, "Büyükelçi Sondland, ABD'nin çıkarları doğrultusunda her zaman hareket ettiğine inanıyor ve Komitenin sorularına tam ve doğru bir şekilde cevap vermeye hazır." Dedi.

Bir tweet'te, başkan, Bay Sondland'ın sadece bir "kanguru mahkemesi" nden önce görüneceğini söyledi.

Twitter gönderen @realDonaldTrump atla

Bildiri

Twitter yazısının @realDonaldTrump tarafından gönderilmesi

Ancak Meclis istihbarat komitesi başkanı Adam Schiff gazetecilere, elçinin kişisel bir cihazla ilgili soruşturmayla "derinden alakalı" metin mesajları veya e-postaları olduğunu söyledi. Bu iletişimlerin, onları durduracak olan Devlet Bakanlığı'na iletildiğini söyledi.

Kaliforniya Demokratı, "bu tanığın üretilememesi", "bu belgelerin hazırlanamaması, Kongrenin anayasal işlevlerinin engellenmesine ilişkin güçlü kanıtlar olduğunu da düşünüyoruz."

Neden bir suçlama soruşturması var?

Demokrat liderliğindeki soruşturma, cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky'yi Bay Biden'a bir soruşturma başlatması için baskı yapmak üzere cumhurbaşkanının yaklaşık 400 milyon dolar (327 milyon £) kaldırarak destekleme arayışında.

Bay Biden'in oğlu Hunter, bir zamanlar bir Ukrayna enerji şirketinin yönetim kuruluna oturdu.

Bay Trump ve destekçileri, Joe Biden’ın, Ukrayna’yı oğlunu yanlış bir şekilde kullanabileceği bir şirkete sokmak için Ukrayna’yı zorlamak için başkan yardımcısı olarak kullandığını düşünüyor.

Bu iddialar geniş çapta itibarsızlaştırılmıştır.

Medya yazısıBiden-Ukrayna yolsuzluk iddiaları hakkında bildiklerimiz

25 Temmuz'daki bir telefon görüşmesinde, Trump, Bay Zelensky'den Bay Biden'i incelemesini istedi.

Ancak bir ABD bilgi uçağı telefon görüşmesiyle ilgili endişelerini dile getirdi. Kısa bir süre sonra Bayan Pelosi resmi bir görevden alma soruşturması yaptığını açıkladı.

Salı günü, Meclis avukatı federal bir hakime, görevden alma soruşturmasının cumhurbaşkanının adaleti engellediği iddiasını içerecek şekilde Ukrayna'nın ötesine geçebileceğini söyledi.

Demokratlar şu anda, düzenlenmemiş Mueller raporuna erişmek için Adalet Bakanlığı ile mücadele ediyor ve 2016 trump kampanyası ile Rusya arasındaki bu engellemenin bir parçası olarak çarpışma iddialarına giriyorlar.

Suçlama nedir?

Görevden alma ilk bölümdür - suçlamalar - Kongre’nin bir cumhurbaşkanını görevden çıkarabileceği iki aşamalı bir siyasi sürecin suçlamaları.

Temsilciler Meclisi, görevden alınma maddelerini geçmek için oy verirse, Senato bir duruşma yapmak zorunda kalır.

Trump nasıl etkilenebilir?

Bir Senato oyu, cumhurbaşkanını mahkum etmek için üçte iki çoğunluğa ihtiyaç duyuyor - bu durumda, Bay Trump'ın partisinin odayı kontrol etmesi şartıyla.

Tarihte yalnızca iki ABD başkanı - Bill Clinton ve Andrew Johnson - etkilendi, ancak ikisi de mahk andm edildi ve kaldırılmadı.

Başkan Nixon, etkilenmeden önce istifa etti.

Kaynak

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri